Tuotos mukana EDUCA-messuilla 26.-27.1.

TIEDOTE
Mediakasvatuksen tori inspiroi ja innostaa Educassa!

Opetusalan suurimman vuosittaisen tapahtuman, Educa-messujen, teema vuonna 2018 on opettajan työhön ja ammattilaisuuteen keskittyvä Opettaja opettaa! Tule Messukeskukseen tapaamaan suomalaisen mediakasvatusosaamisen kärkeä Mediakasvatuksen torille 26.–27.1.2018.

Torilta löydät mediakasvatuksen ammattilaisten lisäksi tiukan tekijänoikeustoimijoiden suoran sekä monipuolisia materiaaleja ja työkaluja esittelevän elokuvakasvatuksen osaston. Tervetuloa hakemaan uutta inspiraatiota ja potkua uuteen vuoteen opetustyön tueksi!

Seuraa mediakasvatusideoiden virtaa Instagramissa ja Twitterissä hashtagillä #mediakasvatus.

MEDIAKASVATUSSEURA tarjoaa kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille materiaaleja, koulutusta ja muuta tukea mediakasvatuksen toteuttamiseksi. Tule keskustelemaan mediakasvatuksesta, kuulemaan tuoreimmat vinkit ja kertomaan meille osaamisen kehittämisen tarpeistasi!

MEDIATAITOKOULUN osastolta saat maksuttomat materiaalit mediakasvatuksen tueksi. Osastolla on jaossa myös uusi Mediataito-lehti, joka on tehty erityisesti Mediataitoviikkoa varten!

TEKIJANOIKEUS.FI on Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen oppilaitoksille ja kaikille kansalaisille tarjoama verkkopalvelu, josta löytyy selkeällä ja lähestyttävällä kielellä kattavaa tietoa tekijänoikeudesta sekä tekijänoikeudellisista oppimateriaaleista ja kouluvierailuista.

TUOTOS: Kannata kotimaista! Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotoksesta kotimaisten elokuvien esitysluvat oppilaitoksille. Tuotoksen teoslistalla elokuvia laadukkaista lastenelokuvista ajankohtaisiin dokumentteihin. Tuotoksen ständi: 6e80.

SANASTO on kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö, joka mahdollistaa kirjallisuuden tekijöiden luovaa työtä ja tarjoaa käyttäjille toimivia lupia kirjallisuuden käyttöön. Edustamme Suomessa yli 8 000 kirjailijaa ja kääntäjää.

ELOKUVALISENSSI: Tuhansia elokuvia laillisesti yhdellä luvalla! Elokuvalisenssi on vuosilupa, joka oikeuttaa koulut ja oppilaitokset, yhteisöt, laitokset ja yritykset esittämään sopimuksen piiriin kuuluvien tuotantoyhtiöiden elokuvia vapaasti. Lupa kattaa kaikki laillisista vähittäismyynti- tai vuokralähteistä hankitut elokuvat Suomessa.

AV-ARKKI, suomalaisen mediataiteen levityskeskus on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä vuodesta 1989 lähtien. AV-arkki ylläpitää media- ja taidekasvatuksen Mediataide kasvattaa! -verkkopalvelua.

KANSALLINEN AUDIOVISUAALINEN INSTITUUTTI: KAVIn Elokuvapolku.fi– ja Elävä muisti.fi -nettipalvelut tarjoavat ilmaisia elokuvia ja oppimateriaaleja koulujen käyttöön – fiktiosta dokumenttielokuviin ja uutiskatsauksin.

IHMEFILMI: Parasta elokuvakasvatusta on näyttää nuorille maailman parhaat elokuvat. IhmeFilmi tuo elokuvataiteen ja -historian nuorten nähtäville vuosittain vaihtuvalla kymmenen elokuvan klassikkoelokuvasarjalla. Törmäytämme nuoret ja elokuvat, joita he eivät muuten näkisi!

ELOKUVAVIIKKO: Koulujen elokuvaviikolla 1.–5.10.2018 perusasteen koulujen 3.–9. luokkien oppilaat näkevät kotimaisen elokuvan klassikoita, tekevät elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa ja tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin.

Lisätietoja: Laura Sillanpää, laura.sillanpaa@mediakasvatus.fi, +358 50 551 1088