Toiminta

Tuotos edustaa n. 250 Suomessa toimivaa av-tuotantoyhtiötä sekä yli 17 000 ulkomaista av-tuotantoyhtiötä. Tuotos sopii av-teosten käytöstä tuotantoyhtiöiden puolesta silloin, kun tarvitaan keskitettyjä sopimusratkaisuja. Tuotos neuvottelee teosten käyttöehdot, kerää korvaukset ja tilittää ne tuotantoyhtiöille. Tuotoksen tilittämät korvauslajit ovat opetustallennuskorvaus, hyvitysmaksu, edelleenlähetyskorvaus, opetuskäyttökorvaus, muun julkisen esittämisen käyttökorvaus sekä verkkotallennuskorvaus.

Tuotos valvoo tuotantoyhtiöiden etuja, seuraa tekijänoikeusolojen kehitystä kotimaassa ja ulkomailla sekä tekee tarvittavia selvityksiä ja aloitteita. Tuotos osallistuu aktiivisesti av-alan toimintaedellytysten parantamiseen ja digitaalisten markkinoiden kehittämiseen. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen jäsenenä Tuotos on mukana tekijänoikeusloukkausten vastaisessa työssä.

Kansainvälinen yhteistyö on merkittävässä roolissa Tuotoksen toiminnassa. Jaamme parhaita käytäntöjä ja kehitämme lisensointia erityisesti AGICOA:n ja Pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on lainsäädäntöön vaikuttaminen sekä rajat ylittävien kollektiivihallintokäytäntöjen uudistaminen.

 

Tuotoksen arvot